Výživa

Středomořská strava jako prevence kardiovaskulárních onemocnění

Středomořská strava jako prevence kardiovaskulárních onemocnění

Středomořská strava je často dávána do souvislosti zejména se zdravím srdce a s prevencí onemocnění srdce a cév. Výhody tohoto typu stravování můžeme však spatřovat také v oblasti prevence metabolického syndromu nebo cukrovky.

Vydáno: 14. 12. 2017

Česnek a naše zdraví

Česnek a naše zdraví

Česneku se připisují pozitivní účinky na srdce a cévy. Jaký je současný pohled vědy a má smysl užívat česnek k podpoře kardiovaskulárního zdraví?

Vydáno: 4. 12. 2017

Vybíravost v jídle může u dětí způsobovat zácpu

Vybíravost v jídle může u dětí způsobovat zácpu

Nedostatek vlákniny ve stravě může vést k problémům se zažíváním, zejména pak mohou děti i dospělí trpět zácpou. Ve spojitosti s dětskou vybíravostí je někdy těžké dosáhnout na denní doporučené množství, které se už tak ne snadno u mnohých naplňuje.

Vydáno: 27. 11. 2017

Luštěniny při kojení nevadí

Luštěniny při kojení nevadí

Během těhotenství jsou v jídelníčku různá omezení, která mohou po porodu zanechat v matkách otazníky. Jsou nějaká speciální doporučení co jíst a čemu se vyvarovat v období kojení?

Vydáno: 17. 11. 2017