Milá maminko, v první řadě bychom vám chtěli pogratulovat k novému přírůstku do rodiny! Ať vaše miminko krásně prospívá a přináší vám jen radost.
Zároveň bychom vám chtěli nabídnout účast v navazují studii FYOL, která se zaměřuje na mikrobiom mateřského mléka a s tím související ústní a střevní mikrobiom vašeho děťátka v prvních osmi měsících jeho života.
|
|
|
|
|
Co přesně zkoumáme?
Studie FYOL prozkoumá osidlování střeva a dutiny ústní v prvních osmi měsících vašeho miminka. Soubor mikroorganismů žijících ve střevech, tedy mikrobiom, má hned od narození dítěte několik důležitých úkolů. Chrání ho před pomnožením choroboplodných bakterií, pomáhá mu trávit živiny mateřského mléka, ale i rozkládat toxiny a produkovat vitamíny. Správnému rozvoji mikrobiomu napomáhají právě látky obsažené v mateřském mléce. Jeho složení se během prvního půl roku kojení mění, aby co nejvíce vyhovovalo i měnícím se potřebám dítěte. I tyto změny bude naše studie sledovat.
|
|
|
|
O co bychom vás rádi poprosili?
Naše vědecká pracovnice by vás kontaktovala celkem čtyřikrát, a to ve dvou, ve čtyřech, v šesti a v osmi měsících. Vždy by vás poprosila o několik biologických vzorků a vyplnila s vámi dotazník. Studie je otevřená všem maminkám bez zdravotních obtíží.
Šlo by konkrétně o:
|
|
|
Odměna pro vás
Víme, že první měsíce s novým členem domácnosti jsou náročné. Jako malé poděkování bychom vám rádi nabídli služby laktační a výživové specialistky, která pomůže zodpovědět otázky v problematice kojení a výživy dětí.
Pokud setrváte ve studii do 32. týdne od porodu, dostanete od nás také poukázku na vzdělávací kurzy zaměřené na dětskou výživu od nutričních specialistů. Zároveň se po skončení studie dozvíte složení mikrobioty vašeho mateřského mléka a také složení mikrobioty úst a střev u vašeho miminka.
|
|
|
|
Zapojte se s námi!
Pokud byste se do studie chtěla zapojit, napište nám na info@celspac.cz.
Nebo nás kontaktujte na telefonním čísle +420 724 288 349.
Rádi vám také zodpovíme všechny vaše dotazy. Děkujeme, že jste v tom s námi!
|
|
|
|
|
|